Toto Wolff haalt uit: “Hoe deze ‘Christian Horner-situatie’ wordt aangepakt is cruciaal voor de F1”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft opnieuw uitgehaald naar aanleiding van de ‘Christian Horner-saga’. Volgens Toto Wolff is heel die zaak erg schadelijk voor de sport en moet er dringend actie ondernomen worden door de FIA en de F1.

Ook tijdens het eerste raceweekend van het seizoen stond Christian Horner in het middelpunt van de belangstelling en helaas voor hem was dat vooral negatief en niet omwille van de schitterende start van Max Verstappen en zijn Red Bull Racing team. De positie van Horner lijkt steeds meer onder druk te komen staan.

Volgens collega-teambaas Toto Wolff, die al jarenlang niet de beste vrienden met Horner is, moet de FIA dringend actie ondernemen zodat de Formule 1 als sport geen schade wordt berokkend. Er moet volgens Wolff transparantie en duidelijkheid gecreëerd worden.

“Ik denk dat de manier waarop met deze zaak wordt omgegaan cruciaal is voor de Formule 1,” aldus Wolff. “Het is niet aan de deelnemers om actie te ondernemen, we moeten naar onszelf kijken om te zien wat we kunnen doen voor onderwerpen als gelijkheid en diversiteit en dat is ook wat we gaan doen. Ik ben trots dat we op dat vlak een voortrekkersrol hebben.”

“Om te oordelen over een ander persoon of een ander team, dat is de opdracht van het bestuursorgaan, dat ligt in hun handen.”

Toto Wolff wordt vervolgens gevraagd hoeveel schade de ‘zaak Christian Horner’ berokkent aan de Formule 1 als sport.

“Het moment waarop ik doorga met het beantwoorden van de vraag hoe dit aangepakt moet worden, dat is iets dat ik niet ga doen want dat is nergens goed voor, het zou dan immers als een machtsstrijd in de F1 beschouwd kunnen worden.”

“Dat is waarom ik ook vind dat dit niet in de handen van de teams ligt, dit is een veel groter onderwerp dat ik niet wil beperken tot een situatie waarin de mensen van Mercedes of McLaren het over de persoon van Red Bull hebben.”

“Laat ons zien in welke richting dit de volgende dagen evolueert, ik hoop echt dat het bestuursorgaan, zij die de sancties uitdelen en de houder van de commerciële rechten de situatie goed aanpakken.”