Toto Wolff haalt uit naar Christian Horner: “Ik woon in zijn hoofd zonder huur te betalen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Een maand voor de start van het nieuwe F1-seizoen haalt Toto Wolff alvast eens uit naar Red Bull-teambaas Christian Horner in een interview met ‘The Times.’

De titelstrijd van 2021 heeft diepe wonden geslagen bij Toto Wolff. Destijds zat het er bovenarms op tussen Wolff en Horner maar vorig jaar normaliseerde de relatie tussen beide heerschappen weer enigszins. Vorige week haalde Toto Wolff als vanouds echter nog eens uit naar Horner.

“Ik woon in zijn hoofd zonder huur te betalen,” aldus Horner. “Die man is geobsedeerd. Elke seconde die ik besteed aan het praten over Horner is tijdverspilling.”

Deze maand werkt hij ook al tien jaar bij het team van Mercedes en hij geeft toe dat het verliezen van de wereldtitel in 2021 de moeilijkste periode was. Hij heeft het ook over zijn relatie met Lewis Hamilton.

“We zijn nu al zoveel jaren samen en we praten zoveel mogelijk. Die periode was ongelooflijk moeilijk want we hadden alles gegeven en we stonden op het punt van iets enorm te verwezenlijken.”

“Een van de moeilijkste dingen in de sport is het verwerken van de teleurstelling. Dan komt het team echt tot zijn recht.”

Maar ondanks de teleurstelling die hij in 2021 opgelopen heeft ligt zijn hart toch nog altijd in de Formule 1, laat Wolff weten. Maar het grootste geluk beleeft hij toch ver weg van de F1.

“Ik heb geweldige momenten,” aldus Wolff. “Ik hou van het team en ik hou van de uitdaging.”

“Maar waar ik echt van houd is mijn gezin. Ik heb drie kinderen van eenentwintig, achttien en vijf jaar oud. Samen zijn met het gezin is wat me het meeste vreugde schenkt.”

“En met mijn vrouw Susie heb ik de perfecte partner gevonden. Mijn vrouw kan sneller met de auto rijden dan ik. Maar dat is de minste van haar kwaliteiten. We zijn echte soulmates.” 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print