Toto Wolff: “Ik blijf ondanks de minder succesvolle periode Mercedes gewoon leiden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Toto Wolff blijft een toegewijde leider als teambaas van het Mercedes F1-team, waarin hij overigens ook een belang heeft van dertig procent. Hij heeft momenteel geen plannen om het hoofdkwartier in Brackley te verlaten, hij zal ook in de toekomst verbonden blijven aan Mercedes en het F1-programma blijft het doel. 

Na acht jaren van totale dominantie gaat het de laatste twee seizoenen een stuk moeizamer bij Mercedes. Het resulteerde in slechts één overwinning in de afgelopen twee seizoenen en je kan gerust zeggen dat Mercedes een aanzienlijke daling heeft in zijn algemene prestaties.  

Ondanks deze uitdagingen blijft Toto Wolff vertrouwen hebben in zijn vermogen om Mercedes terug naar de top van de F1-grid te loodsen.  

“Ik denk nog steeds dat ik op mijn vakgebied een bijdrage kan leveren aan het team”, aldus Wolff. “Ik heb ook nog niemand gevonden die meer energie, drive en vaardigheden heeft, allemaal belangrijke factoren om teambaas te zijn.” 

Mocht Mercedes ooit in een langdurige neerwaartse spiraal terechtkomen dan zou hij niet aarzelen om een stap opzij te zetten, aangezien hij in het verleden getuige is geweest van twee prominente teams die in een dergelijke situatie zijn beland. 

“We hebben situaties gezien waarin een teambaas niet meer op zijn best is, denk maar aan Ron Dennis of Frank Williams, aan zoiets wil je je dan niet meer vasthouden eigenlijk. Ik heb het gevoel dat ik nooit in die situatie zal terechtkomen. Ik ben altijd op zoek naar de organisatiestructuur van de toekomst en dan leg ik meteen mezelf ook onder het vergrootglas.” 

“Ik ben mede-eigenaar van het team, dus ik bekijk het vanuit het perspectief van de komende twintig jaar. Ik wil vechten voor kampioenschappen, wie dan aan het roer staat maakt mij niet uit, de beste moet er gewoon staan.” 

“Dit is hoe ik erover denk, momenteel ga ik nergens heen. Ik hoop dat we er nog veel, veel meer winnen, maar ik heb er geen enkel recht op.” 

Geschreven door Vincent Bogaerts