Toto Wolff: “Ik ga me niet meer laten afleiden door de ‘ruis’ van Red Bull”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft laten weten dat hij zich niet meer gaat laten afleiden door wat hij zelf omschrijft als ‘ruis’ van Red Bull. 

De relatie tussen Red Bull en Mercedes staat onder hoogspanning. Na jaren van dominantie heeft Mercedes een serieuze kluif aan het team van Red Bull in de strijd om de wereldtitel en dat laten ze in Brackley niet zonder slag of stoot gebeuren.

Mercedes ging tijdens de eerste helft van het seizoen al aankloppen bij de FIA om de flexibele achtervleugels en de power unit van de RB16B van naderbij te onderzoeken en dat was niet zonder resultaat. 

Tijdens de GP van Azerbeidzjan vertelde Christian Horner dat Toto Wolff beter zijn mond zou houden, waarop de Oostenrijker reageerde door te stellen dat Horner een ‘windzak’ is. Dit alles speelde zich af voor de incidenten in Silverstone en Hongarije, we hoeven u dus niet te vertellen dat de spanningen tussen beide kampen alleen maar groter geworden zijn.

Maar Toto Wolff heeft naar eigen zeggen sinds de GP van Azerbeidzjan een belangrijke les geleerd. 

“Ik ergerde me in Bakoe, en dat is niet iets wat me normaal overkomt”, zei Wolff.

“Bij nader inzien wil ik me concentreren op het team en op mezelf, in plaats van me te laten afleiden door ‘ruis’.”

Op de vraag of hij van de de grote bazen van Mercedes op de vingers getikt werd voor zijn uitspraken antwoordt hij het volgende.

“Ik luister altijd, natuurlijk, en dat is belangrijk, want soms moet je gewoon verder kijken dan je neus lang is. Zo ben ik gewoon.”

“in Bakoe werd ik gewoon getriggerd. Uiteindelijk ben ik sowieso niet geïnteresseerd in geleuter.”

“Wat er ook gezegd of geschreven wordt, het leidt alleen maar af. Het heeft de potentie om je af te leiden, en ik wil niet afgeleid worden. Ik wil gewoon kijken, ik wil gewoon naar binnen kijken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print