Toto Wolff is realistisch: “Mercedes zal tijd nodig hebben”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes is zeer moeilijk aan het nieuwe seizoen begonnen. Volgens motorsportbaas Toto Wolff zal Mercedes tijd nodig hebben om de W13 een stuk competitiever te maken en opnieuw aansluiting te vinden bij de absolute top.

Na problematische wintertests is Mercedes ook tijdens de eerste races van het nieuwe seizoen op achtervolgen aangewezen. Mercedes maakt tijdens de wintertests indruk met een radicaal ontwerp van zeer dunne sidepods maar het was tot dusver vooral een kwestie van schade beperken.

Bij Mercedes zetten ze alles op alles om de prestaties van de Mercedes F1-bolide te verbeteren maar Toto Wolff is realistisch en beseft dat het tijd zal nodig hebben om aansluiting te vinden bij Red Bull en Ferrari.

“We weten dat we momenteel niet over de snelheid van Ferrari en Red Bull beschikken,” blikt Toto Wolff vooruit naar het raceweekend in Imola.

“We werken echter hard om onze achterstand weg te werken, het is geweldig om te zien hoe iedereen in de fabriek alles op alles zet en samenwerkt om dat doel te bereiken.”

Alles in het werk stellen om de achterstand goed te maken mag je gerust letterlijk nemen want ook tijdens het voorbije paasweekend werd er erg hard gewerkt in de Mercedes-fabriek.

“Tijdens het paasweekend is er enorm hard gewerkt in de fabriek om updates op de wagen te kunnen introduceren en alles klaar te krijgen tegen de volgende race. Het toont de toewijding van iedereen om de situatie te verbeteren,” aldus Wolff.

“”We moeten echter realistisch zijn, het zal tijd vragen om vooruitgang te boeken. We leren iedere race zoveel als we kunnen en proberen te pushen.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer