Toto Wolff: “Mercedes ontsnapte in Imola, we mochten de gevangenis verlaten zonder te betalen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes staat nog steeds aan de leiding van het kampioenschap, zowel bij de teams als de rijders maar dat was volgens Mercedes-motorsportbaas niet vanzelfsprekend. Mercedes en Hamilton ontsnapten in Imola aan een nulscore.

“Imola was een gekke race, het was het soort grand prix dat we ons nog lang zullen herinneren: er waren enorm veel ups en downs en op sommige momenten had ik het idee dat we helemaal geen punten zouden scoren,” blikt Toto Wolff in de preview voor de Portugese GP eerst terug op de voorbije race in Imola.

“Het was een rollercoaster aan emoties, van teleurstelling omwille van de angstaanjagende crash die Valtteri had naar de opwinding door Lewis zijn geweldige inhaalrace.”

Volgens Toto Wolff kende Mercedes tijdens de GP van Emilia-Romagna het nodige geluk, iets dat ze niet altijd dit seizoen zullen hebben.

“Om dan Imola te kunnen verlaten als leider in het kampioenschap voelde aan alsof we (zoals in Monopoly) een vrijkaart kregen om de gevangenis te verlaten. Onze concurrenten profiteerden immers niet maximaal van deze kans die ze kregen.”

“Dit bewijst ook wat voor een uitdagend seizoen we voor ons hebben liggen en hoe snel alles in de Formule 1 kan veranderen,” besloot de motorsportbaas van Mercedes.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022