Toto Wolff: “Mick Schumacher is een interessante rijder”

Als Mercedes Mick Schumacher ooit het hof wil maken is het alvast vorige vrijdag begonnen. Teambaas Toto Wolff stak tijdens de ‘FIA Prize Giving’ de loftrompet over de prestaties van de jonge Duitser af.


Als Europees kampioen F3 was Mick Schumacher ook aanwezig tijdens de ceremonie van de FIA Prize Giving die afgelopen vrijdag plaatsvond in Sint-Petersburg. De jonge Duitser werd ook opgemerkt bij de mensen van Mercedes.

Schumacher heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat het zijn doel is om in de voetsporen van zijn vader te treden en in de Formule 1 aan de slag te gaan.

De entourage van Schumacher, waaronder ook FIA-voorzitter Jean Todt, hamert er echter op om geen stappen over te slaan en dus zien we Schumacher volgend jaar in de Formule 2. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet alvast weten dat hij hem volgt en hij omschrijft Schumacher als een ‘interessante jongeman.’

“Hij heeft dit jaar het F3-kampioenschap gewonnen met een Mercedes-motor, en dat is geweldig, maar hij behoort niet tot ons junior-programma,” aldus Wolff.

“Het belangrijkste is om hem tijd te geven. Hij draagt deze ongelooflijke nalatenschap van een vader die de meest succesvolle rijder aller tijden is.”

“Dit jaar won hij het F3-kampioenschap, dat heeft hij al mooi afgevinkt. Nu gaat hij naar de F2 en dat zal moeilijk worden tegen zoveel ervaren tegenstanders.”

“Ik twijfel er niet aan dat hij ooit een succesvolle F1-rijder wordt, misschien bij ons en misschien ook niet.” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print