Toto Wolff niet verrast door gebrek aan teamorders bij Ferrari

Tijdens de GP van Oostenrijk finishte Ferrari als tweede en derde. Opvallend daarbij was dat Kimi Raikkonen voor Sebastian Vettel mocht finishen. Voor Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff komt dat echter niet als een verrassing.


Ferrari en Sebastian Vetel profiteerden van de dubbele uitvalbeurt bij Mercedes om aan de leiding te komen in de wk-tussenstand. Vettel leidt na de GP van Oostenrijk met één punt voorsprong op Hamilton, al hadden dat er ook vier kunnen zijn.

Met zijn derde plaats behaalde Vettel immers vijftien punten. Dat hadden er drie meer kunnen zijn indien teamgenoot Kimi Raikkonen achter Vettel was gefinisht. Bij Ferrari gaven ze echter geen teamorders. Volgens sommige F1-insiders en fans was dat ongelooflijk, maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff begrijpt de keuze van Ferrari wel.

“Wij zouden geen teamorders gegeven hebben en ik ben niet verrast dat ze het niet gedaan hebben,” aldus Hamilton.

“In het belang van de sport, de fans en de rijders zou het erg brutaal zijn om in deze fase van het seizoen, begin juli, teamorders te geven en de rijders van plaats te laten wisselen. Zij hebben het niet gedaan en wij zouden het ook niet gedaan hebben.”

Afwachten wat de eindafrekening aan het einde van het seizoen zegt …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022