Toto Wolff: “Ons pakket is niet ideaal voor Monza”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff meent dat Ferrari ook in Monza de grote favoriet is en dat het pakket waarover Mercedes met haar W10 beschikt niet echt ‘ideaal’ is voor het circuit van Monza.


Voorafgaand aan het raceweekend in Spa-Francorchamps waarschuwde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff dat Ferrari op het circuit in de Ardennen de grote favoriet was.

Ondanks de introductie van een nieuwe verbeterde motor domineerde Ferrari het volledige raceweekend, al scheelde het niet veel of Mercedes en Lewis Hamilton slaagden er alsnog in om te zegevieren. Toto Wolff verwacht echter dat Ferrari ook in Monza zal domineren.

“Op het vlak performance heeft het raceweekend in Spa ons heel wat huiswerk bezorgd,” aldus Toto Wolff. “We kwamen er niet aan te pas tijdens de kwalificatie en ondanks dat onze racesnelheid veelbelovend was slaagden we er niet in om te winnen.”

“We beschikken dit seizoen niet over de snelste wagen op rechte stukken maar we hebben progressie geboekt met de snelheid in de trage bocht en de manier waarop onze wagen omspringt met de banden. Dit zijn dan ook positieve dingen die we meenemen vanuit Spa.”

Italië zal echter opnieuw een serieuze uitdaging vormen voor Mercedes, dat beseft ook Toto Wolff.

“We verwachten niet dat de Italiaanse GP een eenvoudig weekend zal worden,” geeft Toto Wolff toe. “Monza is het circuit bij uitstek waar alles rond motorvermogen en weinig downforce draait.”

“Ook al hebben we dit seizoen het snelste pakket, het is niet ideaal voor een circuit waarop de absolute topsnelheid het verschil maakt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022