Toto Wolff: “Overwinning van Lewis Hamilton was een sprookje”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was gisteren helemaal in extase, de overwinning behalen in Hamilton zijn thuisrace en dat voor de laatste keer in een Mercedes-outfit bracht heel wat emoties naar boven.

Na een uitermate boeiende race trok Lewis Hamilton aan het langste eind. Hij reed zo goed als foutloos, met het mes tussen de tanden en werd zo beloond met de overwinning, ondertussen al zijn negende op het ciruit van Silverstone, een record. De oude Lewis Hamilton was gisteren weer helemaal terug.

“Je had na twaalf jaar geen beter afscheid tijdens de Britse GP kunnen hebben, het was geweldig,” zei Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het was onze laatste Britse GP samen, het einde was zoals een sprookje.”

“Niemand had verwacht dat we deze ook zouden winnen, een beter afscheid bestaat niet.”

“Hij is een fantastische rijder en als hij de indruk heeft een Grand Prix te kunnen winnen, dan is hij zo ongelooflijk sterk. We hebben het Britse publiek een mooi afscheidscadeau gegeven, iedereen houdt van Hamilton daar.”

De Mercedes-motorsportbaas geeft toe dat ze bij Mercedes moeilijke tijden beleefden, zeker ook Lewis kende een erg uitdagende periode, maar samen worstelden ze zich erdoor en gaven ze niet op.

“We hebben moeilijke tijden gekend,” aldus Wolff. “Ook vandaag nog met de opgave van Russell, we hebben hem een beetje in de steek gelaten, zo voelt het toch aan. Maar we komen van ver, dat doet me enorm genieten en het is een prachtige dag vandaag voor Mercedes en al haar medewerkers. Ik heb het al vaak gezegd, opgeven zit niet in ons DNA.”

Geschreven door Vincent Bogaerts