Toto Wolff spreekt speculaties tegen: “Lewis Hamilton blijft, er is geen plan B”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is Lewis Hamilton nog steeds bijzonder gemotiveerd en moet Mercedes dus niet kijken wie hem eventueel zou kunnen vervangen mocht hij eind dit seizoen afscheid nemen van de F1.

De voorbije weken doken er steeds meer speculaties op dat Lewis Hamilton niet langer gemotiveerd zou zijn en dat hij mogelijk eind dit seizoen de Formule 1 zou verlaten, dit ondanks dat zijn contract bij Mercedes nog tot eind volgend jaar loopt.

Toto Wolff spreekt de geruchten alvast tegen, volgens de Mercedes-teambaas is Hamilton nog steeds erg gemotiveerd en moet Mercedes dus geen andere opties of een plan B achter de hand houden.

“Ik ben nooit in contact geweest met een andere rijder,” aldus Wolff tegenover ‘Motorsport.com’. “Lewis en ik, zelfs al zou dit seizoen volledig fout zijn gegaan, zouden nog steeds bij elkaar gebleven zijn voor het komende seizoen omdat we op basis van hoop op beterschap dan zouden doorzetten.”

“Gedurende een aantal maanden praten we nu al over of het vijf of tien jaar wordt. Niets daarvan is waar.”

“Ik ben niet actief of reactief met iemand in gesprek geweest over het voor ons rijden in de toekomst.”

Volgens Wolff is het inderdaad niet leuk dat Mercedes en Hamilton niet voor de titel kunnen strijden, maar Hamilton kwam volgens Wolff tot het besef dat hij dit jaar inderdaad niet voor de titel kan strijden. Wel wil hij bouwen aan de toekomst.

“Dit is zeker niet leuk maar na de eerste races reageerde hij op een erg speciale manier,” aldus Wolff. “Hij berustte in de situatie en het draaide vanaf dan allemaal rond hoe we de wagen terug naar voor krijgen.”

“Zelfs al was ikzelf niet top, hij was de meest positieve persoon en probeerde iedereen te motiveren ook al was het geen pretje om met deze wagen te rijden.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen