Toto Wolff: “Verbod op ‘party mode’ was een kans voor Mercedes, we zijn sneller geworden”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hebben ze bij zijn team op tijd gereageerd op het eventueel verbod op de ‘party mode’ en daardoor zijn ze tijdens de race zelfs beter geworden.


De voorbije weken was er veel te doen rond het verbod op de zogenaamde ‘party mode’. De FIA legt vanaf het raceweekend in Italië immers op dat er tijdens de kwalificatie en de race met dezelfde motorinstelling moet gereden worden.

Daardoor kan niet langer een ‘party mode’ tijdens de kwalificatie gebruikt worden. Die ‘party mode’ is een aparte modus voor de motor waardoor er kortstondig met extra vermogen kan gereden worden. Vooral Mercedes zou daarvan de voorbije jaren geprofiteerd hebben.

Maar wat blijkt nu? Ook zonder ‘party mode’ domineerde Mercedes de kwalificaties op het circuit van Monza. Meer zelfs, het baanrecord werd verpulverd en Lewis Hamilton reed het snelste rondje ooit in de Formule 1.

Volgens Toto Wolff heeft Mercedes zo goed als geen snelheid verloren tijdens de kwalificatie en zijn ze zelfs sneller geworden tijdens de race. Dit omdat ze op tijd geanticipeerd hebben op een mogelijk verbod op de ‘party mode’.

“Toen duidelijk werd dat er een lobby gevormd werd tegen de kwalificatie-modus hebben we onze ontwikkelingen in die richting veranderd. Er was toen zelfs nog geen sprake van het opleggen van een technische richtlijn,” aldus Toto Wolff.

Mercedes heeft vervolgens van een mogelijke toekomstig nadeel een voordeel gemaakt.

“Toen we wisten dat de technische richtlijn er zou komen hebben we beslist dat we dit als een kans zouden benutten. We hebben zeer weinig performance tijdens de kwalificatie verloren maar hebben we veel performance tijdens de race gewonnen,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print