Toto Wolff verduidelijkt “wingman” uitspraak over Valtteri Bottas

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft een woordje uitleg gegeven bij het feit dat hij Valtteri Bottas de “wingman” van Lewis Hamilton noemde. Hij benadrukt dat er bij Mercedes niemand bevoordeelt wordt.


Toen Toto Wolff Bottas omschreef als de perfecte wingman voor Lewis Hamilton dacht hij waarschijnlijk dat hij zijn rijder een compliment gaf. Het tegendeel is echter waar want de doorgaans kalme Fin liet in een TV-interview blijken dat hij niet opgezet is met die uitspraak en dat hij ze als kwetsend ervaren heeft.

Bottas liet ook weten dat hij verhaal zou gaan halen bij zijn teambaas want naar zijn mening is het nog veel te vroeg in het seizoen om al volledig de kaart van een rijder te trekken dit kampioenschap.

Tegen ‘Motorsport.com’ gaf Toto Wolff wat bijkomende uitleg bij zijn uitspraak.

“Dit is een schoolvoorbeeld van wat er gebeurd als dingen niet meteen van man tot man worden besproken en daarna helemaal uit de hand lopen,” aldus Wolff. “De race van vandaag, gestart van P2, was na een ronde de perfecte race voor Valtteri als wingman. Ik bedoel dat echter niet in kampioenschapstermen want we hebben geen nummer twee in het team maar dat was nu eenmaal hoe de race evolueerde.”

“Vanuit mijn standpunt was dit de beste race van Mercedes in de laatste drie jaar.”

De Oostenrijker gaf ook nog aan dat hij verrast was hoe lang Bottas de Ferrari’s kon afhouden met het versleten rubber op zijn Mercedes.

“Ik weet niet precies hoeveel ronden die banden oud waren maar ik vermoed zo’n vijftig, vierenvijftig ronden. Ze waren helemaal aan het einde van hun Latijn. We waren verrast dat hij er in slaagde om Sebastian en Kimi zo’n vijfentwintig ronden achter zich te houden en we wisten dat de laatste paar ronden kritiek zouden worden.”

“Het feit dat hij het verdiende om als tweede te finishen zadelt me wel op met gemengde gevoelens. Hij startte op die positie en wist die ook in de eerste ronde vast te houden.”

“Maar doet het woord wingman nu afbreuk aan zijn prestatie? Hij reed een sensationele race en heeft op een bepaalde manier Lewis geholpen om zijn leiderspositie verder uit te bouwen,” besluit Wolff.

Bottas op zijn beurt leek een tijdje na de race ook wat terug te krabbelen en tweette dat hij nu ten volle begreep wat Wolff bedoelde. Hij schrijft er ook nog bij dat hij er 100% zeker van is dat hij een dezelfde behandeling krijgt als zijn teamgenoot.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen