Toto Wolff verlengt contract bij Mercedes met drie jaar: “Ik ben nog niet klaar met de F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft tijdens een interview met ‘The Telegraph’ laten weten dat hij zijn contract bij Mercedes met drie jaar heeft verlengd en dus minstens tot eind 2026 in de Formule 1 actief zal zijn.

Ook de komende jaren zullen we Toto Wolff als teambaas bij het Mercedes F1 team zien. Mede-aandeelhouders INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe en Mercedes-Benz CEO Ola Kallenius bevestigden het vertrouwen in Toto Wolff die eveneens mede-aandeelhouder is.

“Ik denk dat het belangrijkste onder ons gedrieën het feit is dat we elkaar vertrouwen,” aldus Wolff tegenover ‘The Telegraph’. “Uiteindelijk wil ik als aandeelhouder zelf ook wat het beste is voor mijn investering. De beste return is wanneer we winnen.”

“Ik ga niet vasthouden aan een positie wanneer ik denk dat iemand anders het beter kan doen dan mij. Ik zorg ervoor dat ik de mensen rond mij heb die me dat kunnen zeggen wanneer het niet meer het geval is. Uiteindelijk hebben we met drie samen beslist: ‘Laten we dit doen’.”

Na jaren van dominantie proberen ze bij Mercedes te timmeren aan de weg terug naar de top. In 2022 slaagde George Russell er nog in om een race te winnen maar het F1-seizoen 2023 werd zonder overwinning afgesloten. Mercedes eindigde op ruime afstand van Red Bull tweede in het kampioenschap maar tijdens de winter zal een serieuze stap vooruit gezet moeten worden indien ze dit jaar voor de titel willen strijden.

Ondanks de tegenvallende prestaties heeft Mercedes ook in het nieuw meerjarig contract van Toto Wolff geen prestatieclausule voorzien. Toto Wolff is bovendien zelf aandeelhouder bij het Mercedes F1 team.

“Ik heb nooit een prestatieclausule gehad,” aldus Wolff. “Ofwel vertrouw je elkaar, ofwel niet. Als aandeelhouders zitten we op dezelfde lijn.”