Toto Wolff verrast door de gelijkenissen met Pep Guardiola

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ze werken allebei in een andere wereld maar Toto Wolff was verrast door de gelijkenissen met voetbaltrainer Pep Guardiola op het vlak van management. 

Manchester City-trainer Pep Guardiola was te gast op de GP van Abu Dhabi afgelopen jaar waar hij onder andere ook een hot lap mocht meemaken met Mercedes-teambaas Toto Wolff. Maar daarvoor hoorde Wolff Guardiola spreken op een evenement en het viel hem op dat er veel gelijkenissen waren in de manier waarop ze hun rol invullen.

“We stonden op het podium in een Q&A, uitgenodigd door Puma,” vertelde Wolff aan de ‘Beyond The Grid’ podcast.

“We kenden elkaar niet, maar toen ik hem hoorde praten, waren het net mijn zinnen. Het was dezelfde aanpak, en hij zei hetzelfde over mij.”

“Fundamenteel komt het neer op menselijk management,” legde Wolff uit.

“Hij is iemand die zeker deel zal uitmaken van mijn verdere carrière, omdat hij gewoon op dezelfde golflengte zat, en zelfs de familie zat op dezelfde golflengte, zoals Susie en ik.

“Dus hij is een opwindende persoonlijkheid.”

Wolff en Guardiola hebben allebei veel successen geboekt in hun carriere als manager. Wolff won met Mercedes acht achtereenvolgende constructeurskampioenschappen terwijl Guardiola met Manchester City de laatste vijf jaar vier keer kampioen van Engeland werd.