Toto Wolff viseert Ferrari: “Samenwerking met Haas moet beter gecontroleerd worden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Van zodra het ene of het andere team plots beter begint te presteren zijn er verdachtmakingen, vooral wat ‘samenwerkingen’ betreft. Deze keer is het de beurt aan Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff om voor Ferrari en het haas F1 team te viseren.

Vorig jaar was het Amerikaanse Haas F1-team het traagste team op de grid, de focus lag volledig op de ontwikkeling van de 2022-wagen. Die focus lijkt te hebben gewerkt want het Haas F1 team presteert opmerkelijk beter maar daarmee komen er ook de eerste verdachtmakingen.

Een tweetal jaar geleden werden de regels rond het onderling samenwerken en gebruiken van dezelfde onderdelen serieus verstrengd maar Toto Wolff lijkt op te roepen om die regels nog strenger te maken. Daarbij lijken vooral Ferrari en het Haas F1 team momenteel te worden geviseerd, al is er uiteraard ook Red Bull en AlphaTauri.

“Ik denk dat er een herziening moet komen,” aldus Toto Wolff. “We willen immers dergelijke discussies vermijden, zeker gezien de polemiek die daarover de voorbije dagen en weken is ontstaan.”

“Iedereen verdient het om goed te presteren, men moet erkenning krijgen voor het goede werk dat men verricht.”

Opmerkelijk genoeg bevond Mercedes zich twee jaar geleden zelf in een gelijkaardige situatie. De Racing point F1-bolide werd toen de ‘Roze Mercedes’ genoemd.

“Ook wijzelf hebben twee jaar geleden iets meegemaakt met Aston Martin in de windtunnel, wat een shitstorm was me dat zeg. We zijn er echter zo goed mogelijk mee proberen omgaan,” aldus Wolff.

“Maar als we vooruit kijken, als we onze mogelijkheden op het vlak van inkomsten moeten compromitteren dan moeten we dat doen want geen enkel team mag op een manier samenwerken zoals we vandaag bij sommige teams zien.”

“Ik bedoel, Haas heeft nadat het vorig jaar laatste was een enorme stap vooruit gezet. De manier waarop ze dit jaar resultaten laten zien, vlot in Q3 in Bahrein. Dat is een erg interessante en opmerkelijke stap vooruit.”

“Voor ons is het een oefening waarbij we serieus moeten leren want als organisatie hebben we zo’n tweeduizend mensen. We waren in het verleden erg succesvol en nu strijden we plots tegen een team dat veel kleiner is.”

“Ze moeten het dan ook geweldig gedaan hebben!”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print