Toto Wolff: “Voor een normale rechtbank hadden we ons protest gewonnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is er van overtuigd dat zijn team een beroepsprocedure tegen de uitslag en gebeurtenissen tijdens de GP van Abu Dhabi voor een ‘normale’ rechtbank probleemloos zou gewonnen hebben.

Na afloop van de GP van Abu Dhabi tekende Mercedes protest aan bij de stewards maar dat werd verworpen. Uiteindelijk bekeek Mercedes de dagen nadien of het haar protest verder zou zetten. Volgens Toto Wolff zou Mercedes bij een ‘normale’ rechtbank probleemloos haar protest gewonnen hebben maar uiteindelijk besloot Mercedes om niet door te zetten met haar protest.

“We geloven echt dat we over een zeer sterke zaak beschikten, toch als je het langs de legale kant bekijkt,” aldus Wolff tegenover diverse media. “Mocht het door een normale rechtbank behandeld worden dan zouden we bijna zo goed als zeker gewonnen hebben.”

“Het probleem is echter de structuur van het International Court of Appeal. De FIA kan haar eigen huiswerk niet maken. En er is een verschil tussen gelijk hebben en gerechtigheid krijgen.”

“Ik denk niet dat we binnen de structuur die er is een resultaat hadden verkregen waarbij het resultaat dat Lewis werd afgenomen opnieuw zouden verkregen hebben.”

“Dat is waarom we, met pijn in het hart, besloten hebben om niet verder te protesteren, we zouden het resultaat niet teruggekregen hebben.”

“Iedere beslissing hebben we samen genomen. We besloten samen met Lewis om protest in te dienen, om in beroep te gaan en dat vervolgens in te trekken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022