Toto Wolff: “Wat Bottas deed was een beetje stout …”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens en ook na afloop van de GP van Nederland was er veel te doen rond de poging van Valtteri Bottas om de snelste ronde te rijden. Volgens sommigen was het een soort middelvinger naar het team, al nuanceert Toto Wolff alles wat.

Bottas werd tegen het einde van de race voor een nieuw setje banden binnengeroepen en Bottas dacht eerst dat het was om de snelste ronde te kunnen neerzetten. Toen de Fin daadwerkelijk twee absolute besttijden in de eerste twee sectoren neerzette kreeg de Fin te horen dat hij moest vertragen.

Uiteindelijk reed Bottas toch nog de snelste ronde, wat recht zou geven op een extra wk-punt. Uiteindelijk slaagde Lewis Hamilton er tijdens de allerlaatste ronde alsnog in om de tijd van Bottas te verbeteren en het extra wk-punt te behalen. Toto Wolff had alvast begrip voor wat Bottas deed.

“Het was een beetje stout, maar begrijpbaar,” aldus Wolff. “Hij ging enorm van het gas in de laatste sector, het was duidelijk dat Lewis vervolgens de snelste ronde zou rijden, Valtteri wist dat.”

“Uiteindelijk is het Lewis die voor de titel strijd en alles is dus oké.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021