Toyota en Alonso winnen 24u van Le Mans

Fernando Alonso heeft samen met teamgenoten Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima in de Toyota nummer acht de 24 uren van Le Mans op dominante wijze gewonnen.


Het was Kazuki Nakajima die de honneurs mocht waarnemen en de Toyota met nummer acht over de finish mocht rijden na vierentwintig uur. Het podium werd vervolledigd door de Toyota nummer zeven met Kamui Kobayashi achter het stuur en de Rebellion nummer drie, die twaalf ronden achterstand op de leider telde.

Het is de laatste jaren al meer dan eens mis gelopen voor Toyota maar het is er dan eindelijk van gekomen en ze doen het meteen goed, namelijk met een een-twee. Net na de start beleefden ze bij Toyota nochtans al een paar bange momenten toen drievoudige winnaar Andre Lotterer Sebastien Buemi aantikte maar nader onderzoek bracht geen schade aan het licht.

Beide Toyota’s bouwden stelselmatig hun voorsprong uit op de rest van het veld maar tijdens de eerste stint met Fernando Alonso aan het stuur van de bolide met het nummer acht kregen ze af te rekenen met een lekke band. Toen Buemi rond middernacht ook nog een stop-and-go van zestig seconden kreeg wegens overdreven snelheid in een ‘slow zone’ liep de achterstand op zusterauto met nummer zeven uit tot ruim twee minuten.

Toen Alonso het stuur weer overnam zette hij een ongelofelijke prestatie neer en hij wist eigenhandig de achterstand te verkleinen tot ongeveer driekwart van een minuut. Tegen negen uur vanochtend nam de Toyota met nummer acht de leiding weer over om ze niet meer af te geven tot aan de finish.

Niet alleen voor Toyota maar ook voor Fernando Alonso is dit een knappe prestatie. De Spanjaard wint als rookie de legendarische uithoudingsrace en dat brengt hem een stap dichter bij zijn ultieme doel, de ‘Triple Crown.’ Na zijn laatste stint vanochtend liet hij weten dat hij niet had durven dromen dat hij zich dit jaar al in deze positie zou bevinden.

“Dit had ik zeker niet verwacht, ik had rekening gehouden met een aantal jaren om me aan te passen,” aldus Alonso vanochtend. “Maar we hebben een fantastisch team en twee fantastische auto’s, daarom vechten we nu al om de overwinning. Nu moeten we afwachten of we het kunnen afmaken.”

Hij gaf ook nog aan dat hij enorm trots was op het feit dat hij aan de leiding gereden heeft van legendarische races als de 24 uren van Le Mans en Daytona, de Indy 500 en natuurlijk de verschillende GP’s door de jaren heen.

“Ik hoop een zo compleet mogelijke rijder te zijn en ik hoop dan ook dat al deze ervaringen me een betere rijder maken in de toekomst,” sluit de 37-jarige Alonso af met een kwinkslag.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”toyota_nummer8_headline.jpg”;}
Fernando Alonso heeft samen met teamgenoten Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima in de Toyota nummer acht de 24 uren van Le Mans op dominante wijze gewonnen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022