Toyota hoopte op meer

Het team van Toyota staat nog maar eens aan het begin van het jaar van de waarheid. De Japanse teamleiding verwacht dit seizoen op zijn minst één zege en de druk ligt dan ook enorm hoog.

De eerste kwalificatie van het seizoen verliep echter erg goed voor Glock en Trulli. De Duitser behaalde de zesde plaats, terwijl Trulli achtste werd. Beide wagens van Toyota dus in de top tien, een resultaat waarmee in normale omstandigheden erg tevreden zou zijn, maar toch is het team enigszins teleurgesteld. Er was immers de kans en de hoop op een beter resultaat.

“We hadden tijdens de tweede en derde oefensessie problemen met de balans van de wagen. We werkten er immers hard aan en vonden uiteindelijk een oplossing waardoor de wagen toch nog op tijd een goede balans verkreeg. Ik denk dat indien we de wagen iets fijner hadden kunnen afstellen, we nog wat meer naar voor op de grid hadden kunnen staan. We bevinden ons immers maar op een tiende van de top drie, maar ik ben tevreden met het resultaat,” aldus Timo Glock.

Teamgenoot Jarno Trulli is heel wat minder tevreden met het uiteindelijke resultaat.

“Het was een heel moeilijke kwalificatie voor mij. Ik verwachtte heel wat meer van vandaag, dus ik ben teleurgesteld,” zei Trulli na afloop. “Ik zal tijdens de race zo hard mogelijk strijden, maar ik weet niet echt wat te verwachten aangezien de wagen tijdens de kwalificatie compleet anders aanvoelde dan tijdens de oefensessies.”