"Toyota staat op de grid waar het hoopte te staan"

Jarno Trulli hield in Maleisië Lewis Hamilton achter zich en finishte toen vierde. Een zeer bemoedigend resultaat voor Toyota, en het team trekt de positieve lijn ook voorlopig door in Bahrein. Jarno Trulli kwalificeerde zich als zevende, terwijl Timo Glock dertiende werd.

"We staan exact waar we wensten te staan," zei Jarno Trulli na afloop van de kwalificatie. "De zevende plaats is het beste wat we konden behalen, want we weten dat Ferrari, McLaren en BMW nog steeds sneller zijn. Ik ben dan ook tevreden, aangezien we redelijk eenvoudig bij de laatste tien geraakten."

Voor teamgenoot Timo Glock verliep de kwlaificatie iets minder. De Duitser slaagde er niet in om door te stoten naar het laatste deel van de kwalificatie, maar met een dertiende plaats wordt het een race met veel mogelijkheden.

"Het verliep enigzins moeilijk vandaag, vooral met mijn tweede set banden tijdens het tweede deel van de kwalificatie. Tijdens mijn eerste snelle ronde had ik vertrouwen in de wagen, en wist ik dat ik sneller kon. Maar tijdens mijn opwarmronde voor mijn tweede run voelde ik dat het niet zoals daarvoor liep. De wind maakte het ook een stuk moeilijker en ik kon mijn tijd dan ook niet verbeteren."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print