Trekt Pirelli zich terug uit de Formule 1?

Pirelli heeft ermee gedreigd zich terug te trekken uit de Formule 1, indien het niet meer testtijd krijgt voor de 2014-specificatie van de banden.
image
Het eerste echte testmoment voor volgend seizoen valt in januari op het circuit van Jerez. Dan kunnen de teams voor het eerst echt aan de slag met de nieuwste versie van hun wagens. Ook Pirelli kan dan pas weten hoe de banden werken op een echt circuit.

Dat is echter veel te laat voor de Italiaanse bandenleverancier. Pirelli vraagt om meer testtijd, maar sinds de veelbesproken bandentest van Mercedes staan de teams wat weigerachtig tegenover testen tijdens het huidige seizoen in opdracht van Pirelli. Dit is echter nodig om er zeker van te zijn dat er zich geen grote problemen meer voordoen zoals we die dit seizoen hebben gezien.

Pirelli dreigt er zelfs mee om de Formule 1 te verlaten indien er niet wordt ingegaan op hun vraag. “We vragen enkel wat gezond verstand. Er moet meer getest worden, anders kunnen we de Formule 1 niet van banden voorzien voor volgend jaar.” verklaart Paul Hembery.

“We hebben niet zoveel testtijd nodig, omdat we enkel wat conceptuele veranderingen doorvoeren. Qua structuur zijn we redelijk gerust, maar wat de compounds betreft zijn er toch nog wat zaken die we willen testen. Dit zouden we uiteraard liefst doen met een wagen van 2014, maar de teams hebben nu al moeite om er te geraken tegen de eerste wintertest, dus dat zal er waarschijnlijk niet inzitten.”

Hembery denkt dat het ook kan lukken met een wagen van dit seizoen, maar dat het dan niet mogelijk is om de uitersten van het rubber te kennen. Mocht Pirelli zich terugtrekken uit de F1, dan komt de sport in enorme problemen terecht, want geen enkele bandenproducent is in staat om op zo’n korte tijd nog nieuwe degelijke banden te ontwikkelen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}