Trident beëindigt contract met Haas-junior Ferrucci na incidenten

Formule 2-team Trident heeft het contract met rijder Santino Ferrucci beëindigd nadat de Haas-junior een schorsing van vier races had gekregen omdat hij zijn teamgenoot opzettelijk had aangereden in Silverstone.


Buiten die bewuste aanrijding had de Amerikaan al meer op zijn kerfstok. Ferrucci werd betrapt op het rijden met één handschoen en het gebruik van zijn GSM en toen de stewards hem daar attent op maakten sloeg hij die aanmaningen in de wind.

De incidenten in Silverstone blijken echter maar de druppel geweest te zijn die de emmer heeft doen overlopen want Trident maakt nu ook nog bekend dat de twintigjarige Amerikaan zijn sponsorovereenkomsten niet meer kon nakomen. Ze vroegen zich ook af hoe hij zijn deelname aan de IndyCar in Detroit zou kunnen financieren.

“Trident Motorsport laat weten dat ze Santino Ferrucci en zijn garant, een bedrijf vertegenwoordigd door Michael Ferrucci, op de hoogte gesteld hebben dat het contract beëindigd werd,” leren we uit een verklaring van het team.

“Deze beslissing werd gemotiveerd door de gebeurtenissen, die ondertussen gemeengoed geworden zijn, in Silverstone en door het niet nakomen van de financiële verplichtingen van de rijder.”

“Al sinds het begin van het seizoen praatte de rijder het uitblijven van betalen goed door te stellen dat zijn sponsors niet over de brug konden komen. Trident heeft opdracht gegeven aan haar advocaten om de schulden terug te vorderen van de rijder.”

Het lijkt alleszins wel vreemd dat Ferrucci wel de middelen zou hebben om aan de IndyCar deel te nemen in Detroit als hij zijn verplichtingen bij Trident niet kon nakomen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen