Trulli blij met nieuwe Toyota

Dinsdag was Jarno Trulli aan de beurt om de nieuwe Toyota te testen. Ze verwachten dat ze met deze auto enkele successen kunnen boeken. Zijn test werd even uitgesteld door de lichte regenval en de koude temperaturen. Hierdoor heeft hij in het begin van de testsessie amper één installatierondje kunnen afwerken.

In de late voormiddag kon Trulli zonder problemen verder rijden. Toen het circuit begon op te drogen is hij kunnen overschakelen van extreme natweer banden naar gewone regenbanden.

"Het was een heel goede test met de nieuwe auto, we hebben geen problemen gehad," zei Trulli. "Jammer genoeg speelde het weer vandaag een grote rol. We hebben niet echt kunnen zoeken naar de ideale afstelling dus was het moeilijk om iets te kunnen zeggen over de balans van de auto. Het is misschien nog wat vroeg om een oordeel te vellen, maar mijn eerste ervaringen met de nieuwe wagen waren zeer goed. We hebben al enkele kilometers kunnen afleggen en dat is heel belangrijk aan het begin van het testseizoen. Alles ging goed, dus alles ziet er goed uit voor de rest van onze testsessies."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner