Trulli moet opgeven na moeilijke wedstrijd

Toyota rijder Jarno Trulli kende een moeilijke Grote Prijs van China. Na een aanrijding met Robert Kubica moest hij uiteindelijk zelfs opgeven, waardoor hij de snelheid die de Toyota de voorbije weken leek te hebben opnieuw niet kon benutten.
De Italiaan had nochtans een goede uitgangspositie met z’n zesde tijd van gisteren tijdens de kwalificaties. In de regen van Shanghai hield hij echter al snel een heel pakketje rijders op om later door Robert Kubica uit de race te worden gereden.

“Het was echt moeilijk met enorm veel aquaplanning. Ik verloor al snel veel grip en daardoor werd ik steeds trager. M’n race eindigde nadat iemand me achteraan aanreed. Het ging dus niet zo goed voor mij en dat is erg jammer”, aldus Trulli.

Teamgenoot Timo Glock behaalde wel punten nadat hij vanuit de pit was gestart. Hij eindigde zevende.

“Het was een moeilijke race, vooral in het begin. Ik reed helemaal achteraan en ik zag dus helemaal niets. Daarna kon ik wat goedmaken maar beschadigde ik m’n vleugel in een aanrijding met Nick (Heidfeld nvdr.) Ik zag niks en mistte daardoor m’n rempunt. Later in de race zat ik nog vast achter Kimi (Raikkonen nvdr.) waardoor ik heel wat tijd verloor maar utieindelijk ben ik tevreden dat ik toch nog zevende werd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}