Trulli wil beslissing stewards aanvechten

Toyota piloot Jarno Trulli is het allesbehalve eens met de beslissing van de stewards om hem na de Grote Prijs van Australië een tijdstraf op te leggen.
Jarno Trulli werd gisteren na de Grote Prijs van Australië bestraft omdat hij volgens de stewards had ingehaald tijdens een safety car periode. Door de tijdstraf van 25 seconden viel de Italiaan terug van plaats drie naar plaats twaalf.

Toyota kondigde meteen aan dat het in beroep zou gaan tegen de beslissing en Trulli heeft er vertrouwen in dat hij nu wel gelijk zou kunnen krijgen.

“Ik ging Hamilton voorbij omdat hij opeens zeer traag reed en aan de kant ging. Ik dacht dat hij een probleem had dus kon ik niet anders dan hem voorbij rijden.”

Hamilton gaf gisteren zelf al toe dat Mclaren hem vroeg om Trulli terug voorbij te laten nadat die laatste naast de baan was gegaan waardoor Hamilton hem kon passeren gedurende dezelfde safety car periode.

Naast de vraag of Trulli onschuldig is, moet het Hof van beroep van de FIA eerst nog beslissen of Toyota wel beroep kon aantekenen. Tegen tijdsbestraffing die betrekking hebben op incidenten die zeer laat in de wedstrijd gebeuren, kan in normale omstandigheden geen beroep worden aangetekend bij de stewards omdat ze ter vervanging van een drive-through gelden. Toyota tekende echter geen beroep aan bij de racestewards maar wel bij een medewerker van het circuit.

Toyota heeft die aanvraag tot beroep ook nog niet bevestigd aan de FIA.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023