Turkije hoopt plaats op F1-kalender 2012 te heroveren

De GP van turkije stata niet op de voorlopige F1-kalender voor 2012 maar de organisatoren doen er alles aan op alsnog op de kalender te staan.
De weken voor de GP van Turkije ontstond er al heel wat onzekerheid over een eventuele organisatie van de race in 2012. De gesprekken tussen de organisatoren en Bernie Ecclestone waren toen al vollop aan de gang, maar het heeft dus niet mogen baten. In 2012 staat er geen GP van Turkije op het programma.

Maar daar leggen ze zich in Turkije niet bij neer. Ze hebben jaren geleden stevig geïnvesteerd in een modern circuit en die investering willen ze niet verloren zien gaan. Buiten de Formule 1 is er gedurende het jaar immers maar weinig te zien op het circuit.

De eigenaars van het circuit zijn dan ook, nadat men eerder niet tot een akkoord kwam, opnieuw gesprekken gestart met Bernie Ecclestone. Ondermeer de financiële eisen van Ecclestone voor een nieuw contract zouden te zwaar geweest zijn. Je kan Ecclestone anderzijds ook geen ongelijk geven want er staan voldoende andere landen te springen om een race te organiseren, dit terwijl de kalender maar maximaal 20 races omvat.

“We hopen nog steeds op een GP van Turkije in 2012 maar dat zal afhangen van de onderhandelingen die momenteel gevoerd worden,” aldus Ferruh Gundogan, van de kamer van koophandel in Istanboel, tegenover Autosport.

“Momenteel is de definitieve F1-kalender voor 2012 nog niet vastgelegd. De onderhandelingen tussen het Turks ministerie van sport en de FOA zijn nog volop bezig.”

In Turkije is er dus nog hoop voor een plaatsje op de F1-kalender al zullen ze dan wel met veel geld over de brug moeten komen. Misschien wel meer geld dan dat er aanvankelijk tijdens de eerste onderhandelingen op tafel moest gelegd worden ? Turkije zit immers in de minst gunstige positie van beide partijen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print