“Tweede race in Bahrein wordt een mini F1-versie van de Indy 500”

De Formule 1 reist af naar het middenoosten voor een drieluik bestaande uit twee races in Bahrein en een seizoensafsluiter in Abu Dhabi. Vooral de tweede race in Bahrein zal met veel aandacht gaan lopen.


Nu beide wereldtitels in de Formule 1 vastliggen zou je denken dat er tijdens de laatste drie races van het seizoen maar weinig is om naar uit te kijken maar niets is minder waar. Racing Point, McLaren, Renault en Ferrari voeren nog een intense strijd in het kampioenschap en de tweede race op het Bahrain International Circuit belooft speciaal te worden.

Door de sterk hertekende F1-kalender worden er immers twee races op het circuit georganiseerd. De eerste van beide races vindt op het klassieke F1-circuit plaats terwijl de tweede race op een soort ‘oval’ zal plaatsvinden die volgens AlphaTauri-rijder Pierre Gasly aan de ‘Indy 500’ zal doen denken.

“Het circuit in Bahrein, waarop we eerder al geracet hebben, heeft enkele rechte stukken, wat goed is om in te halen, zeker gezien het feit dat het circuit redelijk breed is,” blikt Gasly vooruit naar de twee races. “Er zijn enkele interessante bochten en het is redelijk technisch.”

“Wat de tweede race betreft op een andere layout, dat zal iets helemaal anders zijn dan normaal, aangezien het circuit bijna een oval zal zijn.”

“Er zijn slechts vier bochten dus er zal een spelletje gespeeld worden wat het slipstreamen betreft. Het wordt een mini F1-versie van de Indianapolis 500. Ik heb al enkele rondjes op de simulator gedaan en we zullen een rondetijd halen van minder dan een minuut. Het wordt dan ook niet eenvoudig om met ‘verkeer’ om te gaan.”

Vooral tijdens de kwalificatie zal het volgens Gasly uitkijken worden naar tactische spelletjes van de teams.

“Tijdens de kwalificatie zullen we het teamspel spelen waarbij we aan de teamgenoot een tow geven om vervolgens zelf een tow te krijgen,” aldus Gasly.

“Ook tijdens de race zullen we heel wat slipstreamen zien, het zal een interessante ervaring worden en het is voor iedereen de eerste keer.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print