“Twintig jaar terug in de tijd”

Mercedes-teambaas Ross Brawn verwacht een hele ommezwaai in termen van betrouwbaarheid en gridstraffen.
image
Vanaf volgend jaar zouden er wel eens een stuk meer uitvallers en gridpenalty’s te zien kunnen zijn dan op dit moment het geval is, dat is de mening van Ross Brawn. Tegenwoordig zijn de motoren zodanig betrouwbaar, dat opgevers met mechanische pech een hele zeldzaamheid geworden zijn, maar dat kan snel veranderen met de invoering van de nieuwe V6 turbomotoren.

De eerste reden waarom Brawn deze opmerkelijke uitspraak deed tegenover Auto Motor und Sport is het aantal motoren dat een rijder vanaf 2014 ter beschikking krijgt. Dat aantal wordt met maar liefst drie eenheden teruggeschroefd. Waar dat dit seizoen nog acht krachtbronnen zijn, zullen er dat vanaf volgend seizoen nog slechts vijf zijn. Met een kalender van zo’n twintig races in het vooruitzicht, komt dat neer op vier races met één motor. Ook de bijhorende onderdelen vallen onder dezelfde regels, zo mogen er bijvoorbeeld ook maar vijf turbo’s per seizoen gebruikt worden. Daarmee wordt de uitdaging alleen maar groter.

“We keren een twintigtal jaar terug in de tijd.” begint Ross Brawn. “De technologie is zodanig complex geworden. Ik verwacht dus wel redelijk wat uitvallers. Dat zal uiteraard ook voor verrassingen zorgen. En de problemen zullen zich zeker niet enkel beperken tot de motoren, ook de onafhankelijke onderdelen zullen het wel eens laten afweten.” aldus de Britse teambaas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}