“Updates van Ferrari hebben heel wat potentieel”

Ondanks het feit dat Sebastian Vettel tijdens de GP van Spanje op 45 seconden van racewinnaar Nico Rosberg finishte hebben de updates van Ferrari volgens Esteban Gutierrez heel wat potentieel.

Esteban Gutierrez mocht voor het eerst dit jaar echt testen met de SF15-T. Gutierrez kwam op woensdag in actie en is onder de indruk van de wagen en de updates aan boord van de SF15-T.

Bij Ferrari waren ze enigszins teleurgesteld na de GP van Spanje omdat het verschil met Mercedes dit seizoen nog nergens zo groot was als op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Teambaas Maurizio Arrivabene liet reeds weten dat het team tijdens de tweedaagse F1-test moest zien uit te zoeken of de updates daadwerkelijk werken of niet (Lees: Ferrari: “Cijfers zeggen dat onze updates goed zijn, de realiteit zegt iets anders”).

Het hoofddoel van Gutierrez was dan ook onderzoeken waarom de updates afgelopen raceweekend niet brachten wat er van verwacht werd. Volgens Gutierrez zit er heel wat potentieel in de updates en is het gewoon een kwestie van te begrijpen hoe de afstelling juist moet gebeuren.

“Het nieuw pakket is beter. Dat kon je reeds zien tijdens de race. Sebastian presteerde met het nieuwe pakket beter dan Raikkonen zonder het nieuwe pakket,” aldus Gutierrez. “We konden nu bewijzen dat het wat moeilijk was om de wagen met dit pakket goed af te stellen. Dat was één van de interessante dingen die we konden aantonen tijdens deze test.”

“Barcelona is een erg lastig circuit door de hoge temperaturen en het feit dat eens het namiddag is, dat het circuit dan serieus verandert. Het is moeilijk om te zeggen hoe de performantie van de wagen was. De banden waren ietwat hard voor dit circuit en Monaco zal helemaal anders zijn. We moeten zien hoe de wagen het daar zal doen,” besluit Gutierrez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer