“US F1 stopt er definitief mee”

Het Britse blad Autosport meldt dat US F1 zijn fabrieken zal sluiten.
Dinsdagmiddag zou productiemanager Dave Skog het overgebleven personeel op de hoogte hebben gebracht. Een groot deel van het personeel was het afgestapt nadat ze al twee maanden niet meer waren uitbetaald. Officieel is nog niets bevestigd. Peter Windsor en Ken Anderson, de bezielers van het project, zouden niet aanwezig zijn geweest op het moment van de mededeling en zijn niet bereid tot commentaar.

Indien US F1 officieel bekendmaakt te stoppen met het hele project en het niet zal hervatten voor het seizoen 2011 dan is de kans reëel dat Stefan GP toch een startbewijs krijgt. Vorige week nog bracht Charlie Whiting een inspectiebezoek aan de fabriek van het Amerikaanse team. Als dat negatief wordt geëvalueerd kan de licentie worden ingetrokken zonder dat de bazen ook maar iets in de pap te brokken hebben.

Het probleem van de afhakende investeerders was het grootste probleem van US F1. Wat Chad Hurley de medeoprichter van YouTube nu gaat doen is nog niet duidelijk. Er zijn geruchten dat hij de overstap zou maken naar Stefan GP of Campos.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
US F1 zou definitief niet deelnemen aan het F1-seizoen 2010. Stefan GP aast alvast op de gridpositie van de Amerikaanse renstal.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print