Vader van Lewis Hamilton: “Mijn zoon racet niet voor de trofeeën”

Anthony Hamilton, de vader van zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton, meent dat zijn zoon zeker in de Formule 1 blijft, ook al is het nog steeds wachten op een nieuwe overeenkomst tussen het Mercedes F1 team en zijn zoon. Toch zal dat niet gewoon zijn om records verder aan te scherpen.


Lewis Hamilton brak in 2020 verschillende records in de Formule 1. Hamilton behaalde zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 en kwam zo op gelijke hoogte met Michael Schumacher. Maar wat brengt de toekomst voor Hamilton?

Nog één racezitje op de F1-startgrid voor het seizoen 2021 is immers vrij: dat van Lewis Hamilton bij het Mercedes F1 team. Het lijkt een zekerheid dat Hamilton ook dit jaar voor het Mercedes F1 team zal rijden, al zorgt het uitblijven van het nieuw contract voor steeds meer speculaties.

Naarmate de geruchtenmolen rond Lewis Hamiltons steeds sneller begint te draaien neemt de zenuwachtigheid bij de F1-fans toe maar volgens zijn vader is dat helemaal niet nodig.

“Voor zover ik weet zal hij doorgaan met racen,” aldus vader Anthony Hamilton tegenover ‘Express.co.uk’. “Hij houdt van het racen, hij houdt van wat hij doet.”

Het voorbije F1-seizoen gebruikte Lewis Hamilton zijn bekendheid ook om in de Formule 1 te strijden voor meer diversiteit en nam hij het ook op voor de ‘Black Lives Matter’-beweging.

“Hij heeft nu een ‘stem’ in de sport, wat eveneens geweldig is, maar voor zover ik weet blijft hij racen.”

“De voorbije dagen sprak ik nog met hem en toen liet hij duidelijk uitschijnen dat hij verder wil doorgaan met te racen.”

Volgens zijn vader zou Lewis Hamilton racen omdat hij zijn dromen nastreeft en niet omdat hij persoonlijke doelstellingen en trofeeën nastreeft, zijn zoon zou anderen willen inspireren.

“Het heeft niets met doelen te maken,” aldus vader Hamilton. “Hij racet niet voor de trofeeën, hij racet omdat hij het graag doet en er anderen mee inspireert.”

“We hopen dat kinderen door zijn resultaten geïnspireerd worden om hun dromen te verwezenlijken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022