Valentino Rossi maakt zich klaar voor bolide-wissel met Lewis Hamilton

MotoGP-legende Valentino Rossi heeft de Mercedes-fabriek in Brackley bezocht om een stoeltje te passen. Maandag aanstaande wisselen Lewis Hamilton en Rossi immers voor even van bolide.


Op negen december zullen Valentino Rossi en Lewis Hamilton even wisselen van bolide in Valencia. Het evenement wordt op touw gezet door hun gemeenschappelijke sponsor ‘Monster.’
 
“Ik denk dat ik en Lewis Hamilton binnenkort wat plezier zullen hebben”, schreef Rossi op Instagram, met een paar foto’s van de Italiaan die een stoeltje bij Mercedes past.
 
De veertigjarige Rossi is geen onbekende in de Formule 1. In het verleden mocht hij al een aantal keren een bolide van Ferrari aan de tand voelen maar hoewel Mercedes een oudere bolide zal inzetten is dit de eerste keer dat hij met een F1-bolide uit het hybride-tijdperk zal rijden.
 
Voor Lewis Hamilton zal het de eerste keer zijn dat hij een machine van de MotoGP zal besturen. Hij heeft zijn liefde voor snelle motoren nooit onder stoelen of banken gestoken. Vorig jaar mocht hij al eens proeven van een Superbike-machine en daar deed hij het niet onaardig mee.
 
Hamilton liet op de sociale media alvast weten dat hij uitkijkt naar het hele gebeuren en hij vraagt aan Rossi of hij er klaar voor is.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021