Valsecchi gelooft niet in racezitje bij Lotus in 2014

Davide Valsecchi, momenteel reserverijder bij Lotus, acht de kans klein dat hij volgend jaar een racezitje zal krijgen bij Lotus.
image
Valsecchi werd begin dit jaar aangeduid als reserverijder bij Lotus, dit ter vervanging van onze landgenoot Jerome D’Ambrosio, die momenteel ontwikkelingsrijder is bij het team. Valsecchi mocht in tegenstelling tot D’Ambrosio in actie komen tijdens de test op het circuit van Silverstone. Maar zijn kansen op een racezitje bij Lotus voor volgend seizoen schat hij maar magertjes in.

Mogelijk maakt Kimi Raikkonen de overstap naar Red Bull, maar indien dit zo zou zijn, dan is de kans groot dat Valsecchi heel wat concurrentie krijgt voor het racezitje. Er zijn dan immers heel wat ervaren F1-piloten die maar al te graag het zitje van de Fin zouden innemen. En dan spreken we al over de mogelijkheid dat Raikkonen effectief weg zou gaan, de kans is ook nog erg groot dat de Fin gewoon bij Lotus blijft.

Ook de kans dat Grosjean een nieuw contract krijgt bij Lotus is momenteel groter dan ooit tevoren. Indien een team als Lotus de Fransman de laan niet uitstuurt na een dramatisch seizoen zoals vorig jaar, waarbij Grosjean zich meer in de kijker reed door de brokstukken dan uitstekende prestaties neer te zetten, waarom zou Lotus hem dan nu aan de kant schuiven, net nu Grosjean een stuk beter presteert.

Valsecchi beseft dan ook dat zijn kansen op een racezitje bij Lotus in 2014 bijzonder klein zijn.

“De Formule 1 is zo zwaar en het is moeilijk om erin te geraken. Er zijn zoveel uitstekende rijders,” zei Valsecchi. “We hebben Kimi Raikkonen, één van de beste rijders ter wereld, misschien momenteel wel de beste. We hebben ook Grosjean, die net een uitstekend resultaat heeft behaald op de Nürburgring.”

“Het zal waarschijnlijk dan ook niet eenvoudig voor mij worden. Maar ik zal het maximale doen tegen het einde van het seizoen en we zullen zien,” besluit Valsecchi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print