Valtteri Bottas: “Contractbesprekingen met Mercedes zullen weldra beginnen”

Daimler Media
Daimler Media

Net als het contract van Lewis Hamilton loopt ook Valtteri Bottas zijn contract bij Mercedes dit jaar af. De Fin kent een tot dusver teleurstellend seizoen en zijn positie binnen het team komt steeds meer onder druk te staan. Bottas zelf hoopt duidelijk om zijn contract te kunnen verlengen.

De Fin gaat er vanuit dat de contractbesprekingen met Mercedes volgende maand zullen aangevat worden. Grote vraag is of Mercedes met Bottas wil doorgaan of dat George Russell volgend jaar de overstap van Williams naar Mercedes zal maken. Bottas zelf maakt zich alvast geen zorgen.

“Eerst en vooral hebben we daarover helemaal nog niet gesproken, het is immers een veeleisend kampioenschap en het is belangrijk om in een rustige omgeving te kunnen werken. Laat ons zeggen dat de focus momenteel op één ding ligt en dat is performance,” aldus Bottas volgens de officiële F1-website.

“Het zal wel komen, zeker en vast. Het is nog niet gebeurd maar de tijd vliegt en zeker met de triple headers enzovoort die op komst zijn hebben we niet echt veel tijd.”

“Volgens mij zullen we volgende maand ofzo erover beginnen spreken. Ik weet uit ervaring dat hoe vroeger alles rond is, des te beter voor iedereen. Het zal dan ook snel gebeuren, maar nu nog niet.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021