Valtteri Bottas heeft kritiek op prijzengeld Ronde van Vlaanderen

Mercedes-rijder Valtteri Bottas vraagt zich op de sociale media af waarom het prijzengeld van de Ronde van Vlaanderen zoveel verschilt tussen mannen en vrouwen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op

Nadat zijn huwelijk met de Finse Emilia Pikkarainen eind vorig jaar op de klippen liep stelde Valtteri Bottas in februari van dit jaar zijn nieuwe vriendin voor in de persoon van Australisch profwielrenster Tiffany Cromwell.

Net zoals zijn teamgenoot Lewis Hamilton draagt ook Bottas gelijkheid hoog in het vaandel want op Twitter vraagt hij zich af waarom Mathieu Van Der Poel zoveel meer prijzengeld krijgt om de Ronde van Vlaanderen te winnen dan Chantal van den Broek-Blaak, die de legendarische wedstrijd bij de vrouwen won.

De winnaar bij de mannen mag 20 000 euro op de rekening bijschrijven terwijl zijn tegenhanger bij de vrouwen zich moet tevreden stellen met 1395 euro. Dat is een hemelsbreed verschil vindt ook Valtteri Bottas, die er nog een kleine berekening bovenop gooit hoeveel de mannen per kilometer verdienen ten opzichte van de vrouwen.

“Het gaat niet alleen over het geld,” aldus Bottas in zijn tweet. “Het gaat over gelijkheid. Werken mannen en vrouwen niet even hard om deze wedstrijd te proberen winnen?”

Geschreven door Tom Schots

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022