Valtteri Bottas: “Iedereen in deze sport probeert je te kloten!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een vreemde spin in de pitlane kreeg Valtteri Bottas een gridpenalty van drie plaatsen voor de race. Volgens Bottas valt die gridpenalty vooral toe te schrijven aan de concurrentie steeds wanneer het kan je probeert “te kloten”.

Akkoord, het zag er wat onnozel uit. Was het gevaarlijk, misschien wel. Had het veel erger kunnen aflopen? Ongetwijfeld. En van zodra de veiligheid ook maar een beetje in het gedrang komt dan zijn de stewards er uiteraard erg snel bij om een straf uit te delen.

“Persoonlijk vind ik de bestraffing erg hard,” vertelde Bottas in een reactie op zijn bestraffing. “Ik had nooit gedacht dat ik bestraft zou worden.”

Onmiddellijk na zijn slipper was te horen dat McLaren zijn beklag deed bij FIA-racedirecteur Michael Masi dat de leden van het team in gevaar waren gebracht en dat het veel erger had kunnen aflopen.

“Maar uiteraard, wanneer de andere teams een kans zien dan zullen ze klagen dat het gevaarlijk is enzovoort, dit om te zorgen dat je bestraft wordt. Zo gaat het nu eenmaal, iedereen probeert je in deze sport altijd te kloten wanneer het kan.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed