Valtteri Bottas is Nico Rosberg niet: “Psychologische spelletjes met Hamilton spelen is nutteloos”

Valtteri Bottas moest ook het voorbije seizoen opnieuw zijn meerdere erkennen in teamgenoot Lewis Hamilton. Volgens sommigen moet de Fin wat meer Nico Rosberg zijn maar daar wil Bottas zelf niets van weten.


Nico Rosberg is de laatste rijder die erin slaagde om Lewis Hamilton van de wereldtitel te houden. Na een beklijvend seizoen slaagde de Duitser er in 2016 in om wereldkampioen te worden, waarna Rosberg meteen ook afscheid nam van de Formule 1.

Naast de baan voerde Rosberg een psychologische oorlog met Hamilton, iets dat ook Valtteri Bottas volgens sommigen beter zou moeten doen. Bottas zelf wil daar echter niet van weten.

“Er zijn al veel mensen geweest die zeggen dat ik wat meer in Nico Rosberg moet veranderen,” vertelde Bottas tegenover ‘Autosport’.

“Maar ik ben Nico Rosberg niet. Ik wil eerder gewoon fair en op de baan weerwoord bieden. Ik heb Lewis ook beter leren kennen en het heeft geen zin om in zijn hoofd te proberen kruipen en spelletjes te spelen.”

“Ik ben er van overtuigd dat het storend voor hem zou zijn, maar ik zou ook mijn energie verspillen. Ik denk dat hij ‘pissed off’ zou worden en sneller erdoor zou rijden.”

“De manier waarop ik de dingen doe, dat is de manier waarop ik wil winnen, dat is mijn doel.”

Volgens Valtteri Bottas is het net zeer belangrijk voor zowel hemzelf alsook het team dat Hamilton en hijzelf erg transparant tegenover elkaar zijn en goed communiceren, iets dat in het verleden tussen Hamilton en Rosberg niet het geval was.

“Ik denk dat de sterkte van dit team is, dat we als team goed samenwerken. We racen soms erg hard tegen elkaar maar we kunnen het ook achter ons laten,” aldus Bottas.

“De manier waarop we met elkaar samenwerken is goed voor het team. Er wordt niets achter gehouden wat bijvoorbeeld de afstellingen of data betreft. Het belang van de teamspirit in een team wordt soms onderschat. Het is belangrijk om de motivatie te behouden en geen conflicten te hebben.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023