Valtteri Bottas: “Speculaties over Ferrari deden me geen goed”

Valtteri Bottas werd het voorbije seizoen meermaals in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Ferrari maar dat verstoorde naar eigen zeggen zijn seizoen.

Bottas als mogelijke vervanger van Kimi Raikkonen bij Ferrari? Om de paar weken werd er het voorbije seizoen over gespeculeerd. Wanneer je dan ook nog eens weet dat er op de baan enkele incidenten tussen beide rijders waren, dan zorgde dat alleen nog maar voor meer speculaties, zelfs toen Raikkonen reeds door Ferrari bevestigd werd voor het seizoen 2016.

Valtteri Bottas zelf was alvast niet tevreden met al die aandacht en speculaties. Het verstoorde naar verluidt zijn seizoen.

“Het was mijn meest verstoorde seizoen ooit,” aldus Bottas tegenover Autosport. “Ik kon echt voelen wat de media met je kunnen doen. Ze stelden ieder raceweekend dezelfde vraag. Zelfs op straat vroeg men mij steeds hetzelfde. 24u op 24u, 7 dagen op 7 dagen.”

Volgens Bottas is zoiets niet goed voor de concentratie en voorbereiding van een raceweekend.

“Wanneer er zo’n geruchten zijn dan maakt dat alles moeilijker. Het hielp zeker niet, maar zo zit de F1 nu eenmaal in elkaar. Uiteindelijk ging het allemaal redelijk goed, al hielp het mijn resultaten zeker en vast niet,” besluit Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print