Valtteri Bottas waarschuwt: “Het vuur zal in Lewis Hamilton branden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Valtteri Bottas waarschuwt de concurrentie dat zijn voormalige teamgenoot Lewis Hamilton gemotiveerder dan ooit aan de start zal staan van het nieuwe F1-seizoen, dit  nadat hij vorig jaar de titel tijdens de laatste race moest laten aan Max Verstappen.

Na vijf jaar bij het team van Mercedes geracet te hebben aan de zijde van Lewis Hamilton zal Valtteri Bottas vanaf dit jaar zijn geluk gaan beproeven bij Alfa Romeo. Toen hij in 2017 van Williams naar Mercedes trok was het een mooie kans voor de Fin om aan de slag te gaan bij een topteam maar nu moet hij concluderen dat hij simpelweg een maatje te klein was om Lewis Hamilton echt het vuur aan de schenen te leggen.

Daar heeft hij zich ook bij neergelegd en bij de voorstelling van de nieuwe Alfa Romeo-bolide beseft hij dat hij op zijn beste momenten onverslaanbaar was maar dat die momenten er gewoon niet dikwijls genoeg waren.

“Ik had een geweldige vijf jaar als teamgenoot van Lewis, en nu ik er eigenlijk over nadenk, was het een eer,” zei Bottas aan ‘The Race.’ “Hij is een levende legende!”

“En hij is een geweldige vent en geweldige rijder, echt snel. Hij liet me zeker hard werken om te proberen hem te verslaan.”

“Soms lukte dat, maar op een volledig seizoen niet. Dus zo gaat dat. Je ontmoet altijd uiteindelijk iemand die beter is dan jij en dat moet je accepteren.”

“En ik ben er blij mee. Ik ben blij dat ik hem soms, toen ik op mijn best was, kon verslaan.”

“Maar we hebben een lange weg afgelegd. We hebben samen zoveel bereikt, zoveel 1-2 resultaten. Vijf titels bij de constructeurs samen.”

“Ik heb van hem geleerd over het leven en over racen, en misschien omgekeerd ook. Dus, het was echt een goede tijd met hem.”

Bottas waarschuwt ook de concurrentie dat Lewis Hamilton enorm gemotiveerd zal zijn nadat hij een achtste wereldtitel misliep tijdens de controversiële seizoensfinale in 2021.

“Na alles wat er eind vorig jaar is gebeurd, zul je het wel zien”, zei Bottas. “Hij zal behoorlijk sterk zijn en hij zal het vuur in zich hebben. Dus, pas op!”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print