Vanaf 2016 moet een F1-piloot minstens 18 jaar zijn

Er wordt een minimum leeftijd ingevoerd in de Formule 1. Vanaf 2016 moeten F1-piloten immers minstens 18 jaar zijn.

Er kwam de voorbije maanden meermaals kritiek op het feit dat er steeds jongere racepiloten in de Formule 1 terecht komen. Sommigen vroegen zich openlijk af wanneer de ‘kleuters’ aan de beurt waren.

Feit is wel dat er met Max Verstappen, die volgend seizoen bij Toro Rosso zal rijden, een nieuw record neergezet zal worden. Max Verstappen zal wanneer hij op 15 maart 2015 aan de start verschijnt van de GP van Australië, met zijn 17 jaar en 164 dagen de jongste F1-piloot ooit zijn.

En dat record zal standhouden want de Formule 1 introduceert vanaf het seizoen 2016 enkele maatregelen waaraan een F1-piloot moet voldoen om aan de start te mogen verschijnen.

Tijdens een vergadering van de World Motor Sport Council is immers beslist dat een F1-piloot minstens 18 jaar zal moeten zijn want hij zal eveneens over een ‘normaal’ geldig rijbewijs moeten beschikken om aanspraak te kunnen maken op een superlicentie zodat hij mag deelnemen aan de Formule 1. Ook zal een rijder minstens twee jaar in lagere raceklassen moeten gereden hebben.

Deze laatste regel zou in het verleden betekend hebben dat Kimi Raikkonen, de wereldkampioen van 2007, in 2001 zijn debuut bij Sauber niet mocht maken. Anderzijds wordt de nieuwe maatregel pas in 2016 ingevoerd omdat anders Max Verstappen volgend jaar niet aan de start zou mogen verschijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}