Vandoorne hoopvol na teleurstellende kwalificatie: “Er komen kansen tijdens de race”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne beleefde tot dusver een erg moeilijk raceweekend in Azerbeidzjan. Tijdens de kwalificatie moest Vandoorne tevreden zijn met de vijftiende tijd. Vandoorne verwacht ondanks de tegenvallende kwalificatie wel kansen tijdens de race.


“Het is tot dusver een moeilijk weekend voor mij,” aldus Vandoorne. “Tijdens de oefensessies leek het alsof ik me telkens op de foute plaats bevond toen ik op de baan was. Ook was er vaak een gele vlag. Tijdens Q1 kon ik eigenlijk voor de eerste keer dit weekend een echte snelle ronde rijden.”

“Uiteindelijk was ik veel meer tevreden over de wagen. We ontbreken nog wel een beetje topsnelheid dus we moeten proberen om op de rechte stukken een andere wagen te volgen zodat we van hun snelheid kunnen profiteren. Daar slaagde ik niet in tijdens mijn laatste ronde.”

Vorig jaar gebeurden er heel wat incidenten tijdens de GP van Azerbeidzjan en ook dit jaar verwacht Vandoorne dat er kansen zullen komen tijdens de race.

“Onze performance tijdens de race ziet er echter beter uit dan de kwalificatie. We hebben dit weekend tijdens het aanremmen voor een bocht al vaak fouten gezien. Dat is net één van de sterke punten van onze wagen, tijdens het remmen voelt de wagen goed aan en dat is erg belangrijk voor de race.”

“Ik denk dat we morgen een goede race kunnen rijden,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023