Vandoorne: “Hopelijk een zorgeloos raceweekend in Spanje”

Onze landgenoot blijft positief ondanks de nieuwe tegenslag die McLaren-Honda in Rusland te verwerken kreeg. Vandoorne hoopt op een zorgeloos raceweekend in Spanje, een raceweekend waarin hij zich eindelijk hoopt te kunnen bewijzen en dit gebruikmakend van zijn ervaring uit andere raceklassen.

Voor McLaren was het raceweekend in Rusland opnieuw een bijzonder moeilijke raceweekend. Vandoorne kreeg op vrijdag al een motorprobleem en moest zijn motor wisselen. Teamgenoot Fernando Alonso viel tijdens de formatieronde stil waardoor hij niet kon deelnemen aan de race. Het was het tweede raceweekend op rij dat McLaren met slechts één van beide wagens aan de race kon deelnemen.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne haalde wel de finish al was hij met de veertiende plaats nog wel een eindje verwijderd van de punten. Vandoorne beseft dan ook dat McLaren zich helemaal nog niet bevindt waar het zich wil bevinden. Onze landgenoot blijft het echter positief bekijken.

“Ook al waren we niet trots op onze performance tijdens het raceweekend in Rusland, toch konden we enkele positieve zaken meenemen uit dat weekend. Ik ben tevreden dat we, na enkele moeilijke raceweekends, de race wisten te finishen. Het was belangrijk voor mij om wat extra kilometers te kunnen rijden. We zijn erin geslaagd om waardevolle informatie te verzamelen, wat ons helpt om doorheen het seizoen zowel het chassis als de power unit te ontwikkelen.”

Vandoorne heeft al de nodige ervaring op het Circuit de Barcelona-Catalunya, onder meer van in de GP2. Die ervaring komt Vandoorne komend weekend goed van pas.

“Ik kijk er naar uit om met de Spaanse Grand Prix het Europese deel van het seizoen aan te vatten. Ik ken het circuit redelijk goed van eerdere races die ik daar heb gereden en uiteraard ook van tijdens de wintertests ter voorbereiding van het F1-seizoen. We hebben heel wat waardevolle data over het circuit en hoe de wagen zich daar gedraagt. Hopelijk betekent dit dat we het weekend met een positieve noot kunnen aanvatten en een zorgeloos weekend kennen.”

Grote vraag is hoe de bandencompounds doorheen het raceweekend en de race zullen evolueren.

“Het Circuit de Barcelona-Catalunya is een leuk circuit om op te rijden. Het is een redelijk snel circuit, zowel voor de wagen als de rijder. Het is erg lastig om er in te halen. Aangezien het een ‘snel’ circuit is, ligt de gemiddelde snelheid er redelijk hoog. Het zal dan ook een uitdaging voor ons worden. Het is traditioneel gezien ook een circuit dat veel van de banden vraagt. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe bandencompounds zullen evolueren naarmate de race vordert. Zoals altijd ben ik er echter klaar voor,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022