Vandoorne: “Morgen zullen we heel wat moeten goedmaken”

Stoffel Vandoorne betreurt het dat hij vandaag net als de andere rijders amper kon rijden. Er wacht Vandoorne en McLaren op zaterdag dan ook heel wat werk.

Vandoorne kon tijdens de eerste oefensessie slechts vier ronden rijden en was zo’n zeven seconden trager dan Max Verstappen. De rondetijden waren gezien de weersomstandigheden alsook de beperkte duur dat er gereden werd helemaal niet representatief.

Net als de andere rijders moest Vandoorne werkloos toekijken en dat is uiteraard frustrerend.

“Het was voor niemand van ons een opwindende dag. Niemand wil graag wachten of in de garage blijven,” blikt Vandoorne terug op de oefensessies van deze ochtend. “Het is dan ook jammer dat ik deze ochtend op een natte baan slechts één run kon doen tijdens de eerste oefensessie.We zullen morgen heel wat moeten inhalen. Hopelijk zijn de weersomstandigheden dan beter en kan ik dan heel wat meer ronden rijden.”

McLaren bracht naar het Shanghai International Circuit enkele updates mee. Die moeten uiteraard getest worden, wat vandaag dus niet lukte.

“Er zitten enkele nieuwe onderdelen op de wagen en we hadden dan ook graag wat meer tijd op de baan doorgebracht zodat we ze konden evalueren. Het is uiteindelijk echter hetzelfde voor iederen.”

Ook Vandoorne zelf kon het wel gebruiken om de nodige ronden op het circuit vlakbij Shanghai te rijden. Voor Vandoorne is het Shanghai International circuit immers nieuw, al probeerde hij zich uiteraard wel voor te bereiden in de simulator van McLaren, waarin hij virtueel het circuit reeds kon verkennen.

“Wat mezelf betreft is het mijn eerste keer hier. Morgen zal ik dan ook wat belangrijke taken moeten doen. We zullen er het beste van proberen maken,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer