Vandoorne na veertiende tijd: “Tijdens de race komen er kansen”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich als veertiende voor de GP van China. Tijdens de kwalificatie kwam McLaren opnieuw tekort al verwacht Vandoorne wel kansen tijdens de race. Punten behoren dan ook zeker tot de mogelijkheden.


“Het resultaat van vandaag is overduidelijk wat teleurstellend maar we bevinden ons min of meer in de posities die we verwacht hadden,” blikt Vandoorne terug op de kwalificatie. “Sinds het begin van het seizoen bevinden we ons tijdens de kwalificaties rond deze posities. Veel beter gaat momenteel niet. Er wacht ons nog het nodige werk om de performance te verbeteren.”

Doordat Vandoorne als veertiende start mag hij morgen zelf kiezen met welke banden hij de race start. Door de hoge bandenslijtage op het Shanghai International Circuit kan dat cruciaal zijn bij het gevecht in de middenmoot. Daarnaast waren ook de racesimulaties op vrijdag veelbelovend bij McLaren.

“Positief is echter dat onze lange runs op vrijdag veelbelovend waren, tijdens de race kunnen we dan ook een rol van betekenis spelen. We hebben ook vrije bandenkeuze, wat erg belangrijk kan zijn hier en we kunnen daarmee het verschil maken. De hogere temperaturen die voor morgen voorspeld worden zullen de bandenslijtage doen toenemen en dat is dan in ons voordeel. De meeste wagens voor ons zullen op de ultrasoft staan die sneller slijt.”

“We zijn opnieuw ambitieus en zullen de kansen grijpen die zich voordien. We willen geen fouten maken en een sterke race rijden,” besloot Vandoorne zijn vooruitblik naar de GP van China.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023