Vandoorne: “Ook China zal een moeilijk raceweekend worden”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne begint binnen enkele dagen in China aan het tweede raceweekend van het nieuwe F1-seizoen. Het belooft volgens Vandoorne opnieuw een bijzonder moeilijk weekend te worden.

Na een moeilijke voorbereiding tijdens de winter beleefden Stoffel Vandoorne en McLaren in Australië ook een erg moeilijk eerste raceweekend. Door technische problemen kwalificeerde Vandoorne zich slechts als achttiende en ook tijdens de race werd Vandoorne geconfronteerd met technsiche problemen.

In tegenstelling tot teamgenoot Fernando Alonso wist Vandoorne wel de finish te halen, al was dat niet vanzelfsprekend. Amper enkele ronden ver in de race kreeg Vandoorne af te rekenen met technische problemen. Vandoorne finishte uiteindelijk als dertiende en laatste, al was het voor Vandoorne wel een leerrijk weekend.

“Ook al was de race in Australië voor ons team teleurstellend op het vlak van de positie waarin we de race finishten, het was wel een belangrijke mijlpaal in mijn carrière. Ik ben blij dat ik mijn allereerste race kon starten als racepiloot van McLaren-Honda. Ik heb bijzonder veel geleerd en ik moest snel reageren op de verschillende uitdagingen waarmee ik gedurende het raceweekend werd geconfronteerd. Ik ben trots op de manier waarop ik daarmee ben omgegaan en wat ik heb gedaan om de wagen aan de finish te krijgen,” blikt Vandoorne terug op de eerste race van het seizoen.

Volgens Vandoorne zal ook de race in China een serieuze uitdaging vormen. De Honda-motor is niet krachtig genoeg en met zijn lange rechte stukken heb je op het Shanghai International Circuit wel degelijk nood aan een krachtige motor.

“Als laatste eindigen is iets dat we nooit wensen en China zal voor ons waarschijnlijk net zo moeilijk worden. We hebben echter enkele nieuwe onderdelen voor dit weekend en we zullen opnieuw zo hard mogelijk pushen om het maximaal haalbare uit ons pakket te halen,” blikt Vandoorne vooruit naar komend raceweekend in China. “Het is een nieuw circuit voor mij en ik kijk er naar uit om er voor de eerste keer in het echt te rijden en niet in de simulator.”

Vandoorne wil tijdens het tweede raceweekend van het seizoen vooral bijleren en dat op een circuit waarop hij dus nog nooit heeft gereden.

“De karakteristieken van het circuit in Shanghai zijn helemaal anders dan die van Melbourne en de race daarna in Bahrein. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen zodat ik me kan focussen op de afstelling van de wagen. Het circuit is een mix van trage en medium snelle bochten. Vervolgens heb je de erg lange en snelle rechte stukken. Er is van alles wat.”

“Het wordt belangrijk om tijdens de oefensessies zo veel mogelijk te rijden. Ik ga proberen om op vrijdag zo veel mogelijk te leren en vervolgens zullen we zien wat we tijdens de rest van het weekend kunnen doen,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print