Vandoorne vierde tijdens eerste kwalificatie Super Formula

Stoffel Vandoorne heeft tijdens zijn eerste kwalificatie in de Super Formula de vierde tijd gereden. Dit weekend begint het seizoen van de Super Formula op het Suzuka Circuit.

Nadat Stoffel Vandoorne drie weken geleden nog Formule 1 reed in Bahrein, is de jonge Belg nu aan de slag in Japan op het circuit van Suzuka voor de Super Formula. Naast zijn rol als reserverijder bij McLaren-Honda is Vandoorne immers ook actief in deze race klasse.

Vandaag werd in Japan de eerste kwalificatie gereden en daarin veroverde Stoffel Vandoorne de vierde plaats. De pole was voor Naoki Yamamoto die een halve seconde sneller was dan onze landgenoot.

Vandoorne was meteen sneller dan zijn teamgenoot Tomoki Nojiri, ook al was het verschil slechts twee duizendsten van een seconde. Daarnaast laat Vandoorne ook ex-Formule 1 rijders achter zich zoals Kamui Kobayashi, Andre Lotterer en Narain Karthikeyan.

Naast Stoffel Vandoorne is er nog een andere Belg actief in de Super Formula: Bertrand Baguette. Hij kwalificeerde zich als twaalfde voor de race. De race in Suzuka wordt morgen verreden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}