Verandert Force India binnenkort haar naam?

Force India heeft haar naam sinds de Indische zakenman Vijay Mallya betrokken is bij de renstal. Het ziet er echter naar uit dat de naam van het Force India F1-team zal veranderen.

Force India zou haar naam veranderen naar ‘Force One’. Ter voorbereiding daarvan zijn tussen eind mei en begin juni bij het Britse ‘Companies House’ maar liefst zes bedrijven geregistreerd door Thiruvannamalai Lakshmi Kanthan, die op zich dan weer een vertrouweling is van Vijay Mallya.

De namen die werden geregistreerd zijn Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technology, Force One Hospitality en Force One Brand.

“De naam Force India komt natuurlijk voort uit het feit dat Vijay eigenaar is van het team”, aldus Otmar Szafnauer, de COO van Force India, tegenover ‘Motorsport.com’. “De hoop was dat enkele Indiase bedrijven ons zouden sponsoren. Dat gebeurde ook, maar het waren er niet zoveel. Ook hoopte Vijay op een Indiase Grand Prix, die er ook is gekomen. Met de Grand Prix en een paar Indiase sponsoren was Force India gewoon een prima naam om te hebben.”

“Maar inmiddels is de Indiase Grand Prix verdwenen en hebben Indiase bedrijven geen interesse meer om ons te sponsoren. Op het moment hebben we geen enkele Indiase sponsor, behalve Vijay’s Kingfisher. Dus het ligt min of meer voor de hand om de naam te veranderen en te kijken of we meer sponsors kunnen aantrekken uit de rest van de wereld, in plaats van dat we onszelf beperken met onze naam.”

Het lijkt dus nog maar een kwestie van tijd alvorens de naam Force India van de startgrid van de Formule 1 zal verdwijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print