“Verbluffende Lewis Hamilton kan 120 F1-overwinningen behalen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, gelooft niet dat het succesverhaal van Lewis Hamilton de volgende jaren zal stoppen en denkt dat de zevenvoudig wereldkampioen honderdtwintig overwinningen kan behalen. 

Het grootste aantal zeges stond al op zijn naam maar afgelopen weekend rondde Lewis Hamilton de kaap van honderd overwinningen in de Formule 1. Nochtans leek Lando Norris op weg naar de zege maar een regenbui tijdens de slotfase van de race zette alles op zijn kop en maakte dat de wereldkampioen toch nog het laken naar zich toe wist te trekken.

“Het is een mijlpaal waarvan niemand dacht dat iemand die ooit zou bereiken,” zei Brawn in zijn column na de race voor de officiële website van de Formule 1.

“Michael Schumacher was met 91 overwinningen zo ver voor op wat iemand anders ooit had gedaan dat het ondenkbaar leek dat iemand daar ooit bij in de buurt zou komen.”

“Maar toen brak Lewis dat record, en nu heeft hij honderd zeges. Er is niets dat hem tegenhoud.”

“Wie weet waar hij gaat eindigen? Hij is nog minstens een paar jaar bij ons en hij zal elk jaar races winnen.”

“Ik denk niet dat we tweehonderd overwinningen kunnen voorspellen, maar ik denk dat we er zeker nog twintig kunnen voorspellen, want hij is nog steeds enorm competitief en gemotiveerd.”

“Het is gewoon verbijsterend en felicitaties aan hem, want het is een honderdtal waarvan niemand ooit had gedacht dat het zou worden bereikt.”

Brawn laat ook zijn licht schijnen op de strijd om de wereldtitel, die voor het eerst sinds jaren weer superspannend is. Hij laat optekenen dat Mercedes en Hamilton alles uit de kast zullen moeten halen om Red Bull te verslaan.

“Mercedes en Lewis waren niet op dreef in de kwalificatie, op een circuit waar ze gezien de recente geschiedenis verwacht werden te domineren,” zei Brawn.

“De vrijdagtraining liet zien dat ze veel sneller waren op de lange runs. Het was er allemaal om te kunnen profiteren. Dus het feit dat het niet volgens plan verliep, toont aan dat dit geen gezondheidswandeling voor ze is.”

“Ze zullen tot het einde hard moeten vechten als ze het kampioenschap willen winnen. Een interne strijd is anders dan een gevecht met een externe concurrent.”

“Als je een interne strijd uitvecht, wat is dan het ergste dat er kan gebeuren? Als de ene rijder niet wint, dan doet de andere het wel.”

“Ze hadden jaren waarin het Nico of Lewis was, omdat er niemand was om de kruimels op te rapen als ze niet presteerden. Mercedes had die buffer als ze het verknoeiden.”

“Nu is er geen buffer meer. Max is een enorme uitdaging voor het kampioenschap, hij was fantastisch op zondag. Hij leverde een meesterlijke prestatie af in schadebeperking door van de laatste plaats naar de tweede te racen en hoewel hij de leiding in het kampioenschap heeft verloren, staat hij nu slechts twee punten achter Lewis.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA