“Verbod op bandenwarmers uitgesteld tot na 2021”

Volgens Pirelli-motorsportbaas Mario Isola is er een akkoord bereikt om het verbod op bandenwarmers uit te stellen tot na 2021.


In 2021 staan er ingrijpende reglementswijzigingen gepland. De aerodynamica van de F1-bolides zal ingrijpend wijzigen, net als de banden die vanaf dat jaar 18 inch zijn.

Het was de bedoeling om vanaf 2021 ook de bandenwarmers te verbieden maar dat idee is nu van de baan, zo laat Pirelli-motorpsortbaas Mario Isola weten.

Het verbod zou meer spektakel moeten leiden maar er zijn ook vragen over de veiligheid van het plotse verbod, zeker gecombineerd met de andere maatregelen. Bij Pirelli zijn ze bovendien van mening dat het behoudt van de bandenwarmers de ontwikkeling en veiligheid van de banden ten goede komt.

“In 2021 zijn er grote veranderingen op komst,” aldus Isola tegenover ‘GPUpdate’.

“We hebben te maken met nieuwe wagens, een nieuw aerodynamisch pakket, nieuwe banden van een andere grootte en ga zo maar door. Het idee is om een meer geleidelijke transitie te laten plaatsvinden en na een wat langere periode alsnog de bandenwarmers te schrappen.”

Het afschaffen van de bandenwarmers had naast het ‘spektakel-aspect’ ook een financieel voordeel. Door geen bandenwarmers te moeten aanschaffen voor het nieuwe 18 inch-bandenformaat werden er meteen ook kosten bespaard.

Ondanks dat feit werden er volgens de Pirelli-motorsportbaas geen ernstige bezwaren geuit tegen het behoud van de bandenwarmers in 2021.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022